Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано майно підсанкційного бізнесмена на 3,5 млрд грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на корпоративні права 40 підприємств проросійського бізнесмена – колишнього народного депутата України. Арештовано 30 газових свердловин, які здійснюють видобуток корисної копалини в значних розмірах, та нерухоме майно на загальну суму понад 3,5 млрд грн.

У ході розслідування встановлено, що бізнесмен, після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій, здійснив перереєстрацію належних йому підприємств на підконтрольних осіб. Це іноземці, які мають безпосередній зв’язок з державою-агресором.

Реєстраційні дії він здійснив за сприяння приватних нотаріусів та державних реєстраторів, особи яких вже встановлені.

Таким чином бізнесмен намагався уникнути блокування своїх активів, в тому числі підприємств газовидобувної промисловості.

Наразі Мінюстом  вже  скасовано  реєстраційні  дії  реєстраторів щодо ряду підприємств незаконно перереєстрованих бізнесменом.

Правоохоронцями проведено обшуки в офісних приміщеннях підприємств, за місцями роботи та проживання реєстраторів, а також у приміщеннях, які використовують довірені особи бізнесмена.

Виявлено та вилучено документи, печатки компаній-нерезидентів, прокремлівську релігійну літературу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пособництва державі-агресору триває (ст. 111-2 КК України).

Розслідування здійснюється за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора Головним слідчим управлінням СБУ за оперативного супроводу співробітників ГУ контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму і ДЗНД СБУ.