Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано майно експосадовця та наближеної до нього особи, які причетні до ведення бізнесу в тимчасово окупованому Криму

За ініціативи прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовано активи експосадовця та наближеної до нього особи, які причетні до ведення бізнесу з державою-агресором та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території АР Крим.

Серед арештованого - 3 квартири, 8 адміністративних будівель, 2 житлові будинки, 15 об’єктів нежитлового фонду. Загальна площа арештованих об’єктів нерухомого майна складає понад 5000 м кв. Також арештовано 42 транспортні засоби, з яких 8 легкових автомобілів, 34 транспортні засоби сільськогосподарського призначення і причепи. 

За даними слідства, з метою конспірації, експосадовець оформив на довірену особу декілька підприємств, зареєструвавши їх у незаконних органах влади. Підприємства здійснюють господарську діяльність на території окупованої АР Крим у сфері агробізнесу, а також оренди нерухомості. При цьому сплачують податки та збори до бюджету держави-агресора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а також виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч.ч. 2, 4 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 436-2 КК України) здійснюється ДБР.