Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано активи власників відомого російської фінансово-інвестиційного консорціуму на понад 17 млрд грн

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на активи 20 українських компаній на загальну суму понад 17 млрд грн. Це цінні папери та корпоративні права операторів мобільного зв’язку, виробника мінеральних вод, фінансових та страхових компаній, а також інших вітчизняних підприємств. Бенефіціарні власники компаній – троє російських олігархів, яким належить один з найбільших російський фінансово-інвестиційних консорціумів.

За даними слідства, військово-політичне керівництво рф залучило цих російських олігархів до реалізації внутрішньої та зовнішньої політики держави-агресора. Вони фінансували військово-промисловий комплекс та державні воєнізовані організації рф.

Арешт цього майна не дозволить російським власникам «переписати» його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України), здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки за оперативного супроводу ГУ «І» ДЗНД СБУ.