Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано активи дружини екснардепа в Запорізькому заводі феросплавів на понад 1 млрд грн

За участі прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд арештував понад 1 млрд грн активів дружини колишнього народного депутата України, лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», який позбавлений українського громадянства.

Арештовано майнові права акціонерного товариства «Запорізький завод феросплавів», яке є одним з найбільших профільних підприємств в Європі. Дружина екснардепа, яка є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій країни-агресора, володіє іменними акціями заводу на 13,7 % статутного капіталу.

Щоб запобігти відчуженню чи розпорядженню цими цінними паперами та всіма корпоративними правами, суд задовольнив клопотання слідчих СБУ, погоджене прокурорами обласної прокуратури.

Нагадаємо, в рамках розслідування за клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури раніше арештовано активи та майно на понад 5,6 млрд грн, кінцевим бенефіціаром яких є дружина колишнього народного депутата України. Йдеться про корпоративні права на 2,6 млрд грн, об’єкти нерухомості, земельні ділянки і транспортні засоби, іменні акції в трьох обленерго на понад 3 млрд грн, якими вона володіє через офшорні компанії.

Досудове розслідування проводиться за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Його здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.