Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін зустрівся з Головою Європарламенту Робертою Мецолою

Під час візиту до Брюсселю Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою. Обговорили притягнення рф до відповідальності за скоєні злочини.

Генпрокурор подякував за послідовну підтримку України й особисту участь у конференції «United for Justice» у Львові.

«Україна високо цінує внесок Європейського Парламенту у справу забезпечення відповідальності рф за міжнародні злочини. Сподіваємося, що історичне рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордера на арешт путіна, закріпить його статус вигнанця для цивілізованого світу, та стане початком міжнародних процесів притягнення керівництва держави-агресора до індивідуальної відповідальності», – зауважив Андрій Костін.

Він додав, що для завершення розбудови глобальної мережі відповідальності, необхідно створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії. Адже, згідно з міжнародним правом, лише трибунал, який має міжнародний статус, може подолати імунітет чинного президента.

«Ми сподіваємося, що ЄС та Європейський Парламент підтримають нашу позицію як найбільш реалістичний та оптимальний спосіб відновити справедливість і запобігти можливим збройним конфліктам в майбутньому», – зазначив Генпрокурор.

«Ми не заспокоїмся, поки Україна не досягне справедливості»,зазначила Голова Європарламенту Роберта Мецола. Вона додала, що «ми домовилися про подальшу координацію зусиль, щоб забезпечити відповідальність за кожен скоєний злочин».