Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін обговорив розвиток співпраці з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом

Під час робочої поїздки до Вашингтону Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Генеральним прокурором США Мерріком Гарландом. Обговорили спільні пріоритети.

«Наше стратегічне партнерство з Міністерством юстиції США є надважливим для зусиль України у сфері правосуддя», – зазначив Андрій Костін.

Серед основних тем зустрічі: продовження та розвиток співпраці у розслідуванні воєнних злочинів, посилення інституційної спроможності українських органів прокуратури та правопорядку, а також прогрес у боротьбі з корупцією та транснаціональною організованою злочинністю.

Генпрокурор зауважив, що вже багато було досягнуто у співпраці. У грудні Міністерство юстиції США оприлюднило історичні обвинувачення у воєнних злочинах проти 4 проросійських бойовиків. Активізовано роботу з групою Disruptive Technology Strike Force – для припинення незаконного експорту технологій до рф – та Task Force KleptoCapture – щодо розшуку, арешту та конфіскації російських активів, пов’язаних з фінансуванням війни.

«І ще багато роботи попереду. Єдність, професіоналізм та відданість справі приносять вражаючі результати. Працюємо разом заради перемоги справедливості», – наголосив Андрій Костін.