Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін взяв участь у круглому столі «Відшкодування збитків, втрат та травм, спричинених агресією рф проти України»

Генеральний прокурор Андрій Костін онлайн взяв участь у круглому столі «Відшкодування збитків, втрат та травм, спричинених агресією рф проти України», який пройшов у Варшаві.

Говорили про відшкодування збитків кожному, хто постраждав від російської агресії, та спрямування заморожених російських активів на повоєнну відбудову. Це є невіддільною складовою процесу відновлення справедливості. 

«Спільно з партнерами ми працюємо над розробкою міжнародного компенсаційного механізму на основі людиноцентричного підходу. Запровадження Реєстру збитків та цілісної системи підтримки потерпілих і свідків є важливими віхами на нашому шляху до розбудови мережі всеосяжної відповідальності росії за її міжнародні злочини і реалізації української Формули миру», зазначив Андрій Костін. 

Генпрокурор подякував Раді Європи, Міжнародній організації з міграції та Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за організацію цієї важливої дискусії. 

«Ми високо цінуємо підтримку та рішучість наших партнерів і я твердо вірю, що разом ми змусимо росію заплатити за її злочини», – наголосив він.

Також у заході взяли участь керівниця Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків Вероніка Плотнікова, директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та начальник відділу Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Олександр Зюзь.