Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак рф на державні установи та сервіси України

Генеральний прокурор Андрій Костін в Києві зустрівся з колегами з Міністерства юстиції США Натаном Бруксом та Тімом Ранком, а також з радником з правових питань Посольства США в Україні Джаредом Кімболом та аташе ФБР з правових питань Крісом Гейгером. Обговорили стратегії розслідування російських кіберзлочинів, скоєних проти України та країн-партнерів.

«Масштаби кібероперацій росії проти України неухильно зростають. Зафіксовано понад 800 спроб кібератак на державні установи та сервіси. Серед них – об'єкти енергетичної інфраструктури, які постійно перебувають під прицілом ворога», – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор розповів, що ворог також проводить інформаційні операції з метою дестабілізації українського суспільства та атакує телекомунікаційні системи, щоб позбавити громадян доступу до мобільного звʼязку та інтернету.

Андрій Костін зауважив, що ефективне та всебічне розслідування цих злочинів передбачає впровадження передових методів та практик, аби притягнути винних до відповідальності. Він додав, що досвід та підтримка американських колег у цих питаннях були б дуже цінними.

Окрім цього, обговорили посилення співпраці у сфері захисту інтелектуальної власності та боротьби з організованою злочинністю в кіберпросторі. 

«Ми рішуче налаштовані й надалі посилювати роботу у цих сферах та впроваджувати інноваційні методи розслідування, аби зробити кіберпростір безпечнішим та ефективно протидіяти будь-яким новим загрозам», – наголосив Генпрокурор.