Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Впроваджуємо важливі кроки для розбудови сучасної європейської системи кримінальної юстиції

Генеральний прокурор Андрій Костін провів засідання міжвідомчої робочої групи, під час якого було схвалено проєкт Плану заходів з реалізації Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023-2027 роки.

Комплексний стратегічний план був схвалений минулого року Президентом Володимиром Зеленським та визначає стратегічні пріоритети реформування органів правопорядку згідно з найвищими європейськими стандартами.

Міжвідомча робоча група спільно з представниками державних органів, організацій громадянського суспільства, народними депутатами та міжнародними партнерами розробила проєкт Плану заходів – дорожню карту, яка містить покрокові дії, необхідні для імплементації Комплексного стратегічного плану.

Серед них заходи, спрямовані на підвищення оперативності кримінального провадження, запобігання та протидії злочинності в громадах, посилення підтримки потерпілих і свідків, розробку та впровадження технологічних рішень, зокрема електронної системи кримінальних проваджень. Важливі кроки для розбудови сучасної та ефективної системи кримінальної юстиції, в центрі якої повага до людини, захист її прав та свобод.

Наступні етапи – схвалення плану Урядом та внесення до законодавства змін, які забезпечать підґрунтя для реалізації запланованих заходів.

«Дякую кожному, хто взяв участь у розробці цього надважливого документу. Хочу відзначити високий рівень координації та взаємодії. При чому не лише на рівні керівників, а й на рівні команд. Радий бачити таку єдність, наполегливість та енергію у досягненні наших спільних стратегічних цілей», – зазначив Андрій Костін.

«Повноцінне членство в ЄС та впровадження високих європейських стандартів життя – одні з головних ідей, які об'єднують українське суспільство. І ми впевнено та неухильно крокуємо нашим європейським шляхом», – наголосив він.

У засіданні взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв, Голова Національної поліції України Іван Вигівський, заступник Голови Служби безпеки України Сергій Наумюк, заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, голова Комітету з питань правової політики Денис Маслов, заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла, Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Рольф Холмбо, а також інші представники правоохоронних органів, міжнародні експерти від КМЄС, проєкту ЄС «PRAVO-JUSTICE», Офісу Ради Європи в Україні, Міжнародної організації розвитку права (IDLO).