Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін виступив на Міжнародній конференції прокурорів з питань відповідальності за сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом

Генеральний прокурор Андрій Костін онлайн взяв участь у Міжнародній конференції прокурорів з питань відповідальності за сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом. Це важлива платформа для обміну думками з професіоналами та дослідниками.

«Широко задокументовано факти, які свідчать, що російські окупанти систематично використовують сексуальне насильство як зброю війни – не лише з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, а ще із захоплення Криму та Донбасу у 2014. Зокрема, для катування військовополонених та незаконно затриманих цивільних осіб», зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін розповів, що забезпечення відповідальності за ці злочини, а також надання допомоги та захисту постраждалим є постійними пріоритетами Офісу Генпрокурора.

«У цій роботі нам дуже допомагає співпраця з Групою експертів ООН. Щиро вдячний Спецпредставниці Генерального секретаря ООН Прамілі Паттен та її офісу за підтримку, обмін досвідом та стратегічні консультації», – сказав він.