Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Україна – наш дім, а корупція – пил та сміття. Ми будемо робити прибирання регулярно

Про це Генеральний прокурор Андрій Костін заявив в ефірі національного марафону телеканалу «Ми Україна».

По багатьом звільненим вже посадовцям повідомлені підозри і обрані запобіжні заходи. Колишньому заступнику міністра оборони - арешт з заставою більше 400 мільйонів гривень. Щодо керівника департаменту також був обраний арешт, але сума застави була такою, яка не влаштовує прокурорів. Її оскаржили. І сьогодні апеляційний суд погодився з позицією прокурорів і, залишивши арешт, заставу збільшив до 40 мільйонів гривень.

Якщо посадовець не справляється зі своїми обов'язками, тим більше в воєнний час, то таких людей треба змінювати. Але не завжди звільнення чиновника пов'язано з порушенням закону.

По тих людях, щодо яких є данні про можливі порушення закону, скоєння злочину, ми будемо працювати далі і там, де підтвердяться факти, де будуть докази, що діяльність цього посадовця була не просто неефективною, а мало місце саме порушення закону, то, звісно, будуть підозри, будуть обвинувачення і будуть судові вироки.

Саме так працює закон, і правоохоронна система та прокуратура не буде припиняти свою роботу.

Україна – це наш дім. Якщо ми хочемо тримати його в чистоті, нам потрібно регулярно робити прибирання. Корупція – це пил та сміття в нашому домі.

Сигнал для всіх чиновників один: повернення до минулих часів не буде. Україна йде європейським шляхом і з нього не зверне.