Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Україна, міжнародні інституції і окремі держави докладають виняткових зусиль для забезпечення ефективного розслідування міжнародних злочинів

Про це Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив у Вашингтоні під час зустрічі з Директором Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Тоддом Д. Робінсоном.

Андрій Костін констатував, що наразі в України та українського народу є два вороги: зовнішній – російська федерація, яка веде загарбницьку війну, та внутрішній – корупція, яка заважає демократії, верховенству права та належному управлінню країною.

«Україна, міжнародні інституції, такі як Міжнародний кримінальний суд, і окремі держави докладають виняткових зусиль для забезпечення ефективного розслідування міжнародних злочинів з метою забезпечення повної відповідальності російської держави та окремих винних відповідно до міжнародного права», – зауважив Генпрокурор.

Він подякував Директору INL за технічну та експертну підтримку Офісу Генпрокурора, яка розширює можливості у судовому переслідуванні російських воєнних злочинів та реформуванні органів прокуратури.