Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Створення спецтрибуналу за злочин агресії вже зараз - допоможе наблизити перемогу України

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі зі Статс-Міністром МЗС Німеччини Тобіасом Лінднером в рамках його візиту до Києва. 

Генеральний прокурор наголосив на принциповій позиції України щодо необхідності створення спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії.

«Ми сподіваємося на підтримку Німеччини у цьому питанні. Адже створення спецтрибуналу вже зараз, під час війни - допоможе наблизити перемогу України та зберегти багато життів», - підкреслив Андрій Костін. 

Тобіас Лінднер наголосив, що його країна підтримуватиме Україну стільки, скільки необхідно. Він додав, що поділяє українську позицію щодо необхідності притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах. Не лише заради відновлення справедливості для українського народу, але і для запобігання таким злочинам у майбутньому. 

В ході зустрічі обговорили можливість залучити німецьких спеціалістів та експертів, які могли б поділитися досвідом з українськими фахівцями. А також необхідну технічну допомогу для ефективної роботи прокурорів.