Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Створення спеціального міжнародного трибуналу та напрацювання компенсаційного механізму - це HIMARS на юридичному полі бою

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з сенаторами Конгресу США - членами юридичного Комітету. Він поспілкувався з Головою Комітету Діком Дурбіним, Чаком Грасслі, Патриком Ліхі, Ліндсі Гремом, Робом Портманом і Джин Шагін. Ключовою темою зустрічі було створення дієвих правових механізмів для відповіді на російську агресію.

«Масштаб агресії та злочинів, з якими стикнулась Україна, можна порівняти лише з Другою світовою війною. Відтоді Європа не бачила ані таких масових звірств, ані руйнувань», - наголосив Андрій Костін. 

Генпрокурор зауважив, що наявних правових міжнародних механізмів недостатньо для суттєвої відповіді на російську агресію. Він наголосив на необхідності створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочин агресії вищого військового та політичного керівництва РФ. Він також підкреслив, що у співпраці з партнерами, триває робота над пошуком механізму для відшкодування збитків Україні та потерпілим.

«Створення спеціального міжнародного трибуналу та напрацювання компенсаційного механізму - це HIMARS на юридичному полі бою», - заявив Андрій Костін. 

Сенатори висловили всебічну підтримку України у розслідуванні воєнних злочинів. Також вони запевнили, що США продовжить надавати політичну та фінансову підтримку Україні у її боротьбі з агресором.