Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Спецтрибунал щодо злочину агресії має стати основним інструментом для подолання особистого імунітету керівництва РФ

Таку заяву зробив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з представниками Державного департаменту США. Участь у зустрічі взяли Посол з особливих доручень США у справах глобального кримінального правосуддя Бет Ван Скаак, Перший заступник помічника Державного секретаря США у справах Європи та Євразії посол Дерек Хоган та виконувач обов’язків юридичного радника Офісу юридичного радника Державного департаменту США Річард Вісек. 

«Маємо задіяти всі наявні правові інструменти для забезпечення повної та всеосяжної відповідальності РФ за звірства, скоєні в Україні. А за необхідності — створити нові інструменти», - підкреслив Генпрокурор. 

Він також наголосив, що Україна буде вдячна Сполученим Штатам за підтримку у створенні Спеціального міжнародного трибуналу.

«Спецтрибунал щодо злочину агресії має стати основним інструментом для подолання особистого імунітету керівництва РФ. Адже перемога справедливості та тривалий мир — це те, чого прагнемо ми всі», – заявив Андрій Костін.