Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін привітав суддів України з професійним святом

Генеральний прокурор Андрій Костін виступив на урочистому засіданні пленуму Верховного Суду України з нагоди 5-річчя діяльності Верховного Суду та 105-ї річниці утворення Генерального Суду Української Народної Республіки. Участь в урочистому засіданні взяли Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, представники дипломатичних місій в Україні та високоповажні гості. 


«Бути суддею – це не лише велика честь, а й надзвичайна відповідальність. Адже саме судді забезпечують кожному право на справедливий суд та повагу до його прав і свобод, гарантованих Конституцією і Законами України. Кожна людина повинна відчувати справедливість. І оцінювати нашу роботу повинні також люди», - наголосив Генпрокурор. 

Він також підкреслив, що Верховному Суду належить провідна роль в системі судоустрою України, адже він забезпечує сталість та єдність судової практики.

«Разом ми маємо забезпечити невідворотність покарання для кожного, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю безжально вбивати мирних українців і знищувати все на своєму шляху. І це ми маємо зробити не лише у національних судах, а й у міжнародних судових інституціях», - заявив Андрій Костін. 

Відправною точкою в запровадженні системи міжнародної справедливості, за словами Генпрокурора, стане відкриття в столиці філд-офісу Міжнародного кримінального суду. А передумовою майбутнього Спеціального Tрибуналу щодо злочину агресії проти України буде створення Interim Prosecutor’s Office в місті Гаага, який напрацьовуватиме стратегію кримінального переслідування та уніфікуватиме докази агресії.

«Переконаний, що спільними зусиллями ми наблизимо нашу Перемогу! І ми не одні у цьому прагненні, з нами увесь світ! А з такою підтримкою міжнародної спільноти жоден терорист держави-окупанта не зможе залишитися невідомим для правосуддя», - резюмував Андрій Костін.