Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Працюємо для того, щоб кожна людина знала, що вона не сама і може розраховувати на підтримку держави та громадянського суспільства

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у відкритті дводенної стратегічної сесії Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків, присвяченої визначенню пріоритетів роботи на наступні три роки, а також практичних кроків для їх реалізації.

«Непоправні людські втрати, руйнування домівок, біль та психологічні травми – все це довгострокові наслідки війни, які українське суспільство відчуватиме ще багато років, а можливо й десятиріч. Саме тому стратегічний підхід є життєво необхідним у роботі з потерпілими та свідками воєнних злочинів»,акцентував Генпрокурор.

Андрій Костін зазначив, що головна мета – дієва та своєчасна підтримка постраждалих. Адже судові процеси часто є тривалими та складними, особливо, коли мова йде про воєнні злочини. А людям вже сьогодні потрібні справедливість та точка опори в житті.

«Ми працюємо для того, щаб кожна людина знала, що вона не сама і може розраховувати на підтримку держави та громадянського суспільства. Що вона для прокурорів та правоохоронців – не просто «джерело інформації». І що держава – це не «бездушна машина». А держава – це всі ми. І від імені держави діють люди, які готові зрозуміти та надати практичну допомогу», – наголосив Генпрокурор.

Андрій Костін подякував Офісу Ради Європи в Україні за організацію цієї стратегічної сесії та всім партнерам, які підтримують роботу Координаційного центру: Консультативній місії ЄС, Консультативній групі з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) та основному імплементатору проєктів ACA Джорджтаунському університету, Проєкту ЄС «Право-Justice», IDLO, INL, USAID, Коаліції «Україна. П‘ята ранку», Фонду «Партнерство за сильну Україну» та інші.

«Твердо вірю, що спільними зусиллями ми здатні наблизити справедливість для тих, хто пережив жахи війни, й підтримати їх у ці складні часи», – констатував Генпрокурор.