Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Постраждалі від міжнародних злочинів РФ заслуговують на адекватне, ефективне та швидке відшкодування збитків

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з Верховним комісаром ООН з прав людини Волкером Тюрком та Головою моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер. 

Генеральний прокурор підкреслив, що міжнародні злочини РФ, які фіксують українські правоохоронці, перегукуються з висновками з звітах моніторингової Місії ООН: «Ми раді, що обидві наші установи вважають ці дії серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права та грубими порушеннями прав людини».

Генпрокурор звернув увагу пана Верховного комісара на необхідність залучення його офісу до створення компенсаційного механізму. 

«Ми твердо віримо в те, що постраждалі від міжнародних злочинів РФ заслуговують на адекватне, ефективне та швидке відшкодування збитків. Ми цінуємо нещодавнє рішення Генасамблеї ООН про визнання необхідності створення такого механізму та рекомендацію створити Міжнародний реєстр збитків у співпраці з Україною. Це рішення підтримав і президент Єврокомісії. Ми сподіваємося, що ваш офіс буде залучений до цього процесу як захисник прав потерпілих», - наголосив Андрій Костін. 

Волкер Тюрк висловив вдячність за співпрацю з українськими прокурорами. Він погодився з необхідністю активізації застосування існуючих міжнародних механізмів для роботи на цьому напрямку.