Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін на конференції у Берліні: У нас немає втоми. В нас є лише оптимізм та рішучість

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у конференції з міжнародного кримінального права «Реагування на злочини за міжнародним правом: Притягнення до відповідальності воєнних злочинців». Захід був організований Федеральним міністерством юстиції Німеччини та проходив у Берліні.

Серед іншого, говорили про те, як Україна долає виклики у сфері правосуддя при необхідності розслідувати понад 120 тисяч воєнних злочинів рф.

Андрій Костін розповів, що важливим у підході до роботи є визначення пріоритетності проваджень, використання сучасних методик та технологій, співпраця з міжнародними механізмами правосуддя та країнами-партнерами.

«Винуватці міжнародних злочинів не повинні уникнути відповідальності, незалежно від їхніх звань та посад. Обвинувальні акти стосовно 12 російських генералів вже передані до українських судів. І таких справ буде більше», – зауважив Генпрокурор.

Він подякував Німеччині та всім партнерам, які підтримують Україну на шляху до відновлення справедливості.

Андрій Костін виступив на панелі «Розслідування злочинів за міжнародним правом – як подолати виклики», яку модерувала Мелінда Крейн.