Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Обстріли енергетичної інфраструктури є частиною цілеспрямованої стратегії кремля з метою знищити українців як націю

Генеральний прокурор Андрій Костін разом із заступницею керівника Офісу Президента України Іриною Мудрою взяв участь у дискусійному заході, організованому Посольством Нідерландів в Україні та присвяченому забезпеченню відповідальності рф за обстріли об’єктів енергетики.

Генпрокурор зауважив, що обстріли енергетичної інфраструктури є частиною цілеспрямованої стратегії кремля з метою знищити українців як націю та зруйнувати українську державність.

«росія свідомо створює непридатні для життя умови для мільйонів українців, катастрофічно погіршуючи гуманітарну ситуацію. Ці дії ми кваліфікуємо як воєнні злочини, за які українські прокурори та правоохоронці повідомили про підозру низці російських військовослужбовців, зокрема представникам вищого офіцерського складу», – зазначив Андрій Костін.

Також він розповів про тісну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом, який у березні видав два нових ордери на арешт – російського генерал-лейтенанта та адмірала за здійснення ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України.

«Твердо переконаний, що найдієвіший спосіб покласти край цим злочинам – перемогти росію насамперед на полі бою, а також у судах і трибуналах. І ми вдячні нашим міжнародним партнерам і друзям, які допомагають Україні на фронті справедливості», – наголосив Генпрокруор.

Андрій Костін подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Нідерландів в Україні Єннесу де Молу за організацію цієї змістовної дискусії, а також усім учасникам, які долучилися до обговорення.