Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Міжнародна підтримка та єдність є необхідними передумовами для перемоги на правовому фронті

Генеральний прокурор Андрій Костін провів онлайн зустріч з членами Комітету у закордонних справах Парламенту Великої Британії. У своєму виступі подякував за непохитну і безперервну підтримку України.

Прикладом такої допомоги є Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів – Atrocity Crimes Advisory Group (ACA), одним із засновників якої є Велика Британія. Вона була створена для підтримки Офісу Генерального прокурора у розслідуванні та судовому переслідуванні воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права, скоєних внаслідок неспровокованої та незаконної російської війни.

Нещодавно Посольство Великобританії у Польщі приймало Форум лідерів ACA, який допоміг визначити пріоритети та майбутні ініціативи.

«Високо цінуємо особисту залученість Високоповажної Вікторії Прентіс її відданість справі відновлення справедливості й забезпечення відповідальності за жахливі злочини рф. Світова спільнота об'єднана у прагненні покарати винних у скоєнні тяжких міжнародних злочинів», – констатував Андрій Костін.

«Міжнародна підтримка та єдність є необхідними умовами для перемоги на правовому фронті й відновлення миру в Європі і світі», – додав він.