Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Масовані атаки на цивільну інфраструктуру не завадять прокурорам досягти результату у розслідуванні міжнародних злочинів РФ

Таку заяву зробив Андрій Костін під час онлайн зустрічі з Генеральним прокурором Республіки Литва Нідою Грунскєне та литовськими прокурорами. 

Генеральний прокурор висловив вдячність Литві, яка першою звернулася до Міжнародного кримінального суду щодо розслідування воєнних злочинів РФ та підтримує Україну на шляху до перемоги. 

«Ми, зі свого боку, працюємо за будь-яких умов. Навіть масовані атаки на цивільну інфраструктуру не завадять прокурорам досягти результату у розслідуванні міжнародних злочинів РФ», – наголосив Андрій Костін. 

Генпрокурор відзначив просування у розслідуванні, розпочатому у національній юрисдикції Республіки Литва. Так, литовські прокурори провели бесіди з понад двома тисячами українських громадян, які тимчасово проживають на території Литви, більше 30 громадян – отримали статус потерпілих. Також він поінформував про активну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом та значні зусилля України для створення спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії. Андрій Костін привітав підтримку з боку міжнародних інституцій щодо створення компенсаційного механізму.

Ніда Грунскєне підкреслила, що проблеми України не залишають литовських прокурорів байдужими. Вона висловила готовність докладати ще більше зусиль для того, щоб притягнути винних до відповідальності. 

«Ми відчуваємо підтримку партнерів, зокрема щодо експертної допомоги у документуванні та розслідуванні злочинів. Разом з колегами ми працюємо над створенням ефективного механізму координації зусиль щодо обміну доказами. Він дозволить оперативно обмінюватися інформацією, зберігаючи принципи незалежності розслідування», - резюмував Андрій Костін.