Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Афера з нерухомістю на понад 4 млн грн – на Буковині судитимуть учасників злочинного угруповання

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи за фактом за фактом шахрайства, а також підробки офіційних документів (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України). Ще одна особа перебуває у розшуку.

За даними слідства, громадянка організувала шахрайську схему привласнення об’єктів нерухомості у Чернівцях. Для реалізації свого злочинного плану залучила співмешканця та ще двох знайомих. Вони підшуковували одиноких, немічних, неблагополучних громадян, входили до них у довіру, переконували у необхідності та вигідності продажу або обміну їхнього нерухомого майна. На підставі фіктивних документів перереєстровували об’єкти нерухомості на себе або підставних осіб. Після цього переселяли потерпілих в орендоване житло, квартири перепродавали, а отримані від продажу майна кошти розподіляли між усіма учасниками злочинної групи.

За такою схемою фігуранти заволоділи 8 об’єктами нерухомості – квартирами, житловим будинком та земельною ділянкою. Потерпілим заподіяно шкоду на загальну суму понад 4 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Чернівецької обласної прокуратури