Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Адвокату та двом його спільникам на Закарпатті повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон

Керівник Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомив про підозру адвокату у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України). Двом його спільникам також повідомлено про підозру.

За даними слідства, підозрювані безпосередньо здійснювали доставку військовозобов’язаних чоловіків до кордону із Словаччиною. Адвокат надавав поради щодо правил поведінки та інструктував стосовно перетину в обхід прикордонного контролю.

Свої «послуги» учасники організованої злочинної групи оцінили у 6000 доларів США.

Затримали їх в одному із населених пунктів Закарпаття після передачі частини раніше обумовленої суми коштів – 3000 доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.