Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Адвоката та посадовця Київської ОВА викрито на організації незаконного перетину кордону через систему «Шлях»

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру адвокату і співробітнику військової адміністрації.

Їм інкриміновано організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, адвокат, будучи громадянином рф та маючи посвідку на проживання на території України, підшуковував осіб, які у період дії воєнного стану в Україні обмежені у праві виїзду за кордон.

За грошову винагороду він організовував внесення даних про них у систему «Шлях». Це надавало їм підстави для безперешкодного перетину державного кордону.

У таких діях адвокату сприяв посадовець Київської обласної військової адміністрації. Використовуючи особистий вплив, він надавав завідомо неправдиву інформацію іншим посадовцям обласної військової адміністрації про необхідність включення осіб до списків.

Правоохоронці затримали адвоката в порядку ст. 208 КПК України після одержання 8 тис доларів США за організацію чергового незаконного перетину кордону 8 особами.

Під час проведення обшуків в осіб, причетних до вчинення злочину, вилучили грошові кошти, документи, які підтверджують злочинну діяльність. Також за місцем проживання громадянина рф виявлено предмет, схожий на бойову гранату Ф-1.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Печерського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.