Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Адмініструє антиукраїнські спільноти у соціальних мережах – повідомлено про підозру буковинцю, який виїхав до рф

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури уродженцю Чернівецької області заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та публічних закликів до агресивної війни (ч. 1 ст. 110, ст. 436 КК України).

За даними слідства, підозрюваний виїхав до росії ще у 2014 році. З того часу він активно підтримує та популяризує путінський режим.

Він створив та адмініструє у соціальній мережі спільноти антиукраїнського спрямування. Через ці сторінки чоловік активно поширює публічні заклики до зміни меж території України, ведення агресивної війни та глорифікує керівництво рф.

Чоловік досі перебуває за межами України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.