Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6500 дол США за оформлення фіктивної інвалідності для виїзду за кордон – на Запоріжжі підозрюють головного лікаря приватної клініки та його спільників

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя трьом особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, головний лікар приватної клініки Запоріжжя, діючи спільно з двома місцевими мешканцями, пропонували чоловікам, охочим виїхати з України, свої послуги з виготовлення підроблених медичних документів про наявність інвалідності.

Лікар, користуючись своїми медичними знаннями та зв’язками, вирішував питання з оформлення висновку «МСЕК» про встановлення групи інвалідності. Його спільники займались пошуком потенційних клієнтів, передавали їм фіктивну медичну документацію та отримували гроші.

Ціна такої послуги складала 6500 доларів США.

Правоохоронці викрили одного з учасників схеми під час передачі підроблених документів та проведення остаточного розрахунку за надані послуги.

Слідство триває, встановлюється коло причетних до злочинної діяльності осіб.

Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників СБУ, Запорізького управління ДВБ Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділів «Альфа» та «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.