Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6 тис доларів США за незаконне переправлення чоловіків за кордон – на Львівщині викрито схему

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Львова у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний розробив схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон. За 6000 доларів США організатор обіцяв виготовити документи, які б надали клієнту статус волонтера або другого водія у рейсовому автобусі міжнародних пасажирських перевезень. 

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України після одержання чергової частини обумовленої суми у розмірі 3000 доларів США. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.