Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5000 доларів США хабара за передачу в приватну власність землі – на Сумщині повідомлено про підозру селищному голові та землевпоряднику

Керівник Сумської обласної прокуратури повідомив про підозру селищному голові однієї з селищних рад Охтирського району за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службовець у змові з посадовцем Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» повідомили директору товариства з обмеженою відповідальністю про необхідність сплатити 5000 доларів США за передачу в приватну власність для промислового користування земельної ділянки орієнтовною площею 1 га на території Охтирського району.

Аванс у розмірі 2500 доларів США землевпорядник отримав ще у минулому році. Решту директор ТОВ обіцяв передати після підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Правоохоронці затримали селищного голову в порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини від обумовленої суми – ще 2500 доларів США.

Стосовно посадовця Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» погоджено повідомлення про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ НП в Сумській області за матеріалами Управління в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.