Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 тис доларів США за закриття кримінального провадження – судитимуть слідчого та прокурора (ФОТО)

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно прокурора однієї з окружних прокуратур міста Києва за підбурювання до надання службовій особі неправомірної вигоди та пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369; ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України), а також слідчого одного з управлінь поліції ГУ Нацполіції у місті Києві за одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у листопаді-грудні 2020 року прокурор, користуючись своїм особистим знайомством та службовим становищем, схилив громадянку до надання неправомірної вигоди слідчому поліції за непритягнення до кримінальної відповідальності її близького родича та закриття кримінального провадження за фактом нанесення умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження. У подальшому слідчий за пособництва прокурора висловив прохання про надання йому неправомірної вигоди у сумі 5 тис доларів США.

Слідчий та прокурор одержали частину неправомірної вигоди – 2 тис доларів США за місцем проживання громадянки, куди вкотре прийшли з метою одержання хабара.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління ДБР, за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. Підтримання публічного обвинувачення забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.