Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 тис доларів США за угоду на постачання питної води – на Сумщині судитимуть посадовця філії Укрзалізниці

Конотопською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника структурного підрозділу «Конотопське територіальне управління» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» акціонерного товариства «Українська залізниця» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав від фізичної особи-підприємця 5 тис доларів США. За цю суму він погодився укласти з ним угоду на постачання питної води з свердловини, що перебуває у користуванні управління. Правоохоронці затримали його у червні 2021 року за місцем роботи під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

На даний час службовець за клопотанням прокуратури відсторонений від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Конотопським районним відділом поліції Головного управління Нацполіції в області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури