Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві викрили шахрая, який через термінал намагався обміняти банкноти з отворами

Правоохоронцями викрито та повідомлено про підозру шахраю, який намагався запустити в обіг пошкоджені купюри, завезені з тимчасово окупованих територій.

За даними слідства, мешканець Миколаєва, знаючи, що банкноти номіналом по 500 та 1000 грн мають механічні пошкодження – отвори, та підлягають обов’язковому вилученню, у одному із ТЦ Києва через термінал поповнив свої рахунки цими купюрами. Таким чином він зарахував на банківські картки 40 тис грн.

За результатами проведення невідкладного обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили банкноти з механічними пошкодженнями.

Як відомо, на початку активних бойових дій, через неможливість банківськими установами вивезти готівкові кошти з тимчасово непідконтрольних територій України, Нацбанк надав дозвіл банкам на пошкодження таких грошей механічним шляхом та заборонив фінустановам приймати їх від населення.

Це робилося для того, щоб викрадені окупантами або мародерами банкноти із захоплених відділень банків не потрапляли в готівковий обіг.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва громадянину повідомлено про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників Управління Департаменту кіберполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.