Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3800 доларів США за перетин кордону через систему Шлях - на організації схеми викрили киянина

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва мешканцю столиці повідомлено про підозру в організації схеми незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану пропонував чоловікам призовного віку організувати безперешкодний перетин кордону України. За грошову винагороду він обіцяв їм допомогу в оформленні фіктивних документів волонтера-перевізника гуманітарної допомоги, а також подальше внесення даних до системи «Шлях».

Свої послуги він оцінив у 3800 доларів США з людини.

За такою схемою він збирався переправити через державний кордон чоловіка призовного віку.

Після отримання грошових коштів підозрюваний забезпечив безпідставне внесення даних про особу до списку водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги для ЗСУ.

Під час обшуку у нього вилучили документи благодійного фонду, а також значну кількість посвідчень, виданих на його ім’я, походження яких перевіряється.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Святошинського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників 3 відділу УКР ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.