Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
37 тис доларів США за непритягнення до відповідальності за суворішою статтею – судитимуть двох податківців на Тернопільщині

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника оперативного управління та заступника начальника відділу організації викриття економічних злочинів Управління оперативно-розшукової діяльності ГУ Державної фіскальної служби у Тернопільській області за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовці ДФС, діючи за попередньою змовою, одержали від фізичної особи-підприємця 37 тис доларів США неправомірної вигоди за непритягнення заявника до кримінальної відповідальності за більш суворою частиною статті Кримінального кодексу України, що стосується ухилення від сплати податків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Державним бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.