Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3,5 тис доларів «для судді» за пом’якшення вироку - затримано адвокатку

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та затримано адвокатку за фактом підбурювання громадянина до надання неправомірної вигоди судді та подальшого привласнення цих коштів.

За даними слідства, на початку 2022 року адвокат за 6 тис доларів США пообіцяла підзахисному, який перебував під вартою у Київському СІЗО, забезпечити прийняття суддею рішення про його умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

У січні 2022 року правоохоронці задокументували одержання нею 1,5 тис доларів США неправомірної вигоди начебто для передачі судді.

Отриманими від клієнта коштами адвокат розпорядилася на власний розсуд.

Надалі у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну підзахисний був переведений до виправної колонії в Житомирській області, після чого у липні 2022 року адвокат переконала його у необхідності передати їй ще 2 тис доларів США за вирішення питання з місцевим суддею щодо пом’якшення йому вироку.

У серпні 2022 року у ході контролю за вчиненням злочину підозрювану затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання 2 тис дол США нібито для передачі судді.

Затриманій повідомлено про підозру за фактами пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі та шахрайства (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві та працівниками ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.