Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
33000 доларів США за організацію незаконного перетину держкордону – на Буковині судитимуть злочинне угруповання

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно організаторки та учасників злочинного угруповання, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон (ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2022 року жителька Чернівецького району, заручившись підтримкою двох спільників, розробила схему одержання прибутку від сприяння військовозобов’язаним чоловікам у виїзді за кордон.

За грошову винагороду від 4000 доларів США з особи учасники злочинного угруповання обіцяли організувати виїзд за кордон за підробленими тимчасовими посвідченнями про непридатність до проходження військової служби.

Клієнтів підшуковувала власниця дизайн-ательє, а за необхідні для безперешкодного перетину держкордону документи відповідав її спільник.

Наприкінці серпня 2022 року правоохоронці затримали організаторку схеми після одержання чергової частини коштів від громадянина.

За результатами подальшого досудового розслідування встановлено, що обвинувачені прийняли замовлення на виготовлення підроблених документів у 7 чоловіків призовного віку на загальну суму понад 33000 доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.