Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
32 журналісти загинули від збройної агресії РФ в Україні – розслідування тривають

Офіс Генерального прокурора та органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо злочинів РФ відносно 147 представників ЗМІ. 28 з них є іноземними громадянами. За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинули 32 представники медіа, ще 16 були поранені.

Постраждали представники українських, американських, британських, чеських, данських ірландських, литовських, швейцарських, французьких ЗМІ та журналісти з ОАЕ. Найбільше постраждали ті, хто перебували у Київській області та Києві, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Російськими збройними силами обстріляно 9 телевеж та телерадіокомпаній.

«Журналісти завжди перші там, де найтяжче – літописці історії кремлівського безумства самі стали жертвами агресії та звірств рф. Дорогі журналісти, спасибі, що ви розповідаєте світові про війну. Ваш об’єктивний погляд – антидот проти отруйної російської пропаганди. Увага ЗМІ - запорука життєвонеобхідної міжнародної підтримки для України. І цим ви також, безумовно, наближаєте той час, коли скажете в новинах про мир на нашій землі», - звернулася до журналістів Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.