Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На місці ракетного удару ЗС РФ по житловому будинку у Дніпрі працюють прокурори Офісу Генпрокурора

Начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов разом з керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури та слідчими центрального апарату СБУ оглянули місце ракетного обстрілу збройними силами РФ житлового будинку у місті Дніпро.

Це черговий жахливий злочин держави-агресора на нашій землі. Ракетний удар по цивільному об‘єкту - житловому багатоповерховому будинку.

Жодних військових цілей довкола місця влучання російської ракети – тільки мирні українці, які були у власних квартирах у вихідний день.

Станом на теперішній час відомо про 25 загиблих мирних мешканців, серед них одна дитина. Понад 70 людей поранено. З них понад 40 госпіталізовано, частина у тяжкому й вкрай тяжкому стані. Серед загиблих та травмованих - діти.

Ця трагедія - не просто воєнний злочин, це злочин проти людяності. Масштабне вбивство мирних громадян в Україні. Кожен важливий доказ буде задукоментований. Слідством та прокурорами будуть встановлені та притягнуті до відповідальності як ті, хто безпосередньо запускав ракети, так і їх командири, які віддали цей злочинний наказ. Усе російське військове керівництво, – заявив Юрій Бєлоусов.

За попередньою інформацією була застосована ракета Х22. Цей тип ракет призводить до найбільших людських жертв, адже ракета є надзвичайно неточною, має величезне відхилення. Відтак застосування такої зброї по цілям у густонаселених районах - це однозначно воєнний злочин.

Цей тип ракет був застосований в Сергіївці та Кременчуці. Його може запускати єдиний російський підрозділ - 52-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.

На місці події триває пошуково-рятувальна операція – працює команда фахівців ДСНС. Паралельно відбуваються активні слідчі дії: працюють експерти-криміналісти, прокурори, слідчі поліції і СБУ.