Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2000 доларів США за відстрочку від мобілізації – на Вінниччині повідомлено про підозру військовослужбовцю обласного військкомату

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону військовослужбовцю Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець за неправомірну вигоду обіцяв військовозобов’язаному вплинути на прийняття рішення військовими посадовими особами центру комплектування щодо надання йому відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією без наявних на те законних підстав.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України під час одержання 2000 доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП у Вінницькій області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.