Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2000 дол США за сприяння в пом’якшенні покарання – викрито заступника начальника відділу поліції на Одещині

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури заступника начальника відділу поліції з превентивної діяльності одного з райвідділів поліції Одещини викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав та одержав від громадянина, який підозрюється у незаконному посіві та вирощуванні коноплі, 2000 доларів США хабара. За ці кошти поліцейський обіцяв вплинути на слідчого щодо пом’якшення кваліфікації злочину та у подальшому узгодити з представником судової влади покарання у вигляді штрафу, замість арешту або обмеження волі.

Правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції одразу після одержання неправомірних коштів поряд з його місцем роботи.

Наразі поліцейському повідомлено про підозру та вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ НП та Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.