Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
20 тис доларів США за підключення до комунікацій - у Києві викрили керівників обслуговуючої компанії

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом посадовим особам обслуговуючої компанії за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, директор та заступник директора товариства вимагали у власників приватного приміщення неправомірну вигоду. За 20 тис доларів США вони обіцяли підключити об’єкт до електро- та водопостачання, а також укласти договір про надання комунальних послуг.

Правоохоронці затримали керівників обслуговуючої компанії в порядку ст. 208 КПК України після перерахування першої частини неправомірної вигоди на банківський рахунок одного з них.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Заходи з викриття правопорушення здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві та працівниками УСР у м. Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.