Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
20 тис дол США за підключення до електро- та водопостачання - судитимуть керівників обслуговуючої компанії

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох керівників товариства за фактом підкупу службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що директор та заступник директора обслуговуючої компанії з надання комунальних послуг вимагали у власника приміщення сплатити їм 20 000 доларів США за підлючення об’єкту до електро- та водопостачання і укладання договору про надання комунальних послуг.  

Для прикриття своїх протиправних дій вони розробили схему – громадянин мав сплачувати їм кошти під виглядом фіктивної оренди, перераховуючи щомісяця по 22 500 гривень, доки не буде виплачено 20 000 доларів США.

Керівники товариства наголошували, що у разі незгоди власника приміщення сплачувати ці кошти, підключення об’єкту до комунікацій та укладання договору є неможливим.

Керівників обслуговуючої кампанії затримали після перерахування частини неправомірної вигоди у сумі 45 тис грн на банківський рахунок одного з них.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві та працівниками УСР у м. Києві ДСР Нацполіціії України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.