Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1,75 млн грн «відкатів» за одержання бюджетних підрядів – викрито посадовця столичного КП

Прокурорами Офісу Генпрокурора спільно із слідчими та оперативними працівниками Державного бюро розслідувань викрито масштабну схему розкрадання коштів міського бюджету Києва, їх подальшого «відмивання» та надання і одержання неправомірної вигоди. 

За даними слідства, у схемі задіяні посадовці комунального підприємства Київської міської державної адміністрації, керівники та представники комерційних структур, а також співробітники правоохоронних органів. Вони налагодили систему збору із підприємців «відкатів» з коштів, сплачених міським бюджетом за виконання робіт та послуг. Частину сум, отриманих від міста за підряди, суб‘єкти господарювання переводили у готівку і «повертали» столичним посадовцям. 

Під час одержання 1,75 млн грн затримано керівника одного із комунальних  підприємств КМДА, а також правоохоронця, який забезпечував реалізацію злочинної схеми. 

Тривають слідчі дії, спрямовані на збір доказів, виявлення і вилучення неправомірно отримних коштів та встановлення усіх причетних до вчинення цих злочинів. 

Офіс Генерального прокурора закликає підприємців, які стали жертвам вимагання, повідомити правоохоронні органи про такі злочини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.