Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
160 тис грн за оренду концертної зали - затримано посадовців музичної академії

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито проректора і директора оперної студії Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовці налагодили протиправну схему вимагання коштів за оренду приміщень, що належать Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського та перебувають у державній власності, без укладання будь-яких договорів та угод. Зокрема, за один день оренди концертної зали для зйомок рекламного ролика вони вимагали 160 тис грн, що еквівалентно 4 тис доларів США.

Передача коштів відбувалася у два етапи. Правоохоронці затримали посадовців після одержання ними другої частини коштів – 2 тис доларів США.

Під час обшуків у них вилучили ще 32 тис доларів США та 5 тис євро.

Наразі їм повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Встановлюються інші можливі факти їх протиправної діяльності.

Корупційне правопорушення викрито прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за матеріалами Правобережного МРВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.