Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
16 тис доларів США за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними – затримано управляючого відділенням столичного банку

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)

За даними слідства, управляючий відділенням одного зі столичних банків організував схему переправлення за кордон чоловіків призовного віку.

Одному з мешканців Київщини за 16 тис доларів США він пообіцяв здійснити повний супровід у проходженні фіктивної військово-лікарської комісії із подальшим отриманням підробленого висновку про непридатність до військової служби.

За ці кошти він також пообіцяв безперешкодний перетин державного кордону України з відповідним висновком та вирішення супутніх проблем, які можуть виникнути під час спілкування з представниками Державної прикордонної служби України.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали його під час одержання 16 тис доларів США на власному робочому місці.

Прокурором подано клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Викриття протиправних дій здійснювалось прокурорами окружної прокуратури за оперативного супроводу Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Деснянського УП ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.