Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
15 ексспівробітникам Служби безпеки президента-втікача повідомлено про підозру в дезертирстві

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру 15 колишнім працівникам Служби безпеки Президента України Управління державної охорони у самовільному залишенні місця служби з метою ухилення від військової служби, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у лютому 2014 року підозрювані, будучи військовослужбовцями офіцерського складу, незаконно спільно з експрезидентом перетнули державний кордон України та виїхали на територію рф за допомогою підрозділів збройних сил держави-агресора.

15 колишніх працівників Управління держохорони діяли за підбурюванням експрезидента України, в його інтересах та для забезпечення його особистої безпеки.

З метою приховування вчиненого дезертирства, у лютому 2014 року був виданий наказ про їх звільнення до незаконного виїзду в рф. В подальшому під час досудового розслідування цей факт спростовано та доведено, що підозрювані виїхали у статусі військовослужбовців.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР.

Обвинувальний акт стосовно експрезидента України за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підбурюванні до дезертирства (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 408 КК України) перебуває на розгляді суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.