Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
12 тис доларів США за вступ в аспірантуру Харківського вишу – викрито наукового співробітника

Посадовиці одного з харківських вищих навчальних закладів повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, науковий співробітник навчального закладу обіцяла громадянці за 12 тис доларів США сприяти здачі іспитів для зарахування її до аспірантури.

Правоохоронці затримали її під час одержання частини від обумовленої суми – 7 000 доларів США. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділенням ВСП ГУ Нацполіції в Харківській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.