Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна рубка лісу – 10 учасникам організованої групи повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора десяти учасникам організованої групи повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень та незаконній рубці дерев (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, лісничий Басаличівського лісництва ДП «Гайсинське лісове господарство» організував злочинну групу, до якої входили шість майстрів лісу, працівник деревообробного підприємства та двоє фізичних осіб-підприємців. Під виглядом проведення оздоровчих заходів лісу – рубки догляду, санітарної та прохідної рубки, вони знищили майже 3 тисячі дерев цінних порід на території Басаличівського лісництва.

В подальшому зрубану деревину реалізовували деревообробному підприємству. Лісовому господарству завдано понад 32 млн грн збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління ДБР за оперативного супроводу УСР в Вінницькій області Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.