Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10,5 млн грн збитків через неправомірні рубки – на Закарпатті повідомили про підозру головному лісничому та інженеру лісгоспу

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури двом працівникам лісоохорони одного з лісових дослідних господарств регіону повідомлено про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, неправомірні дії підозрюваних призвели до проведення протягом першої половини 2022 року незаконних рубок на території лісництва.

Провідний інженер лісгоспу неналежно здійснив огляд лісових насаджень і допустив порушення під час відведення лісосік в рубку. Подані службовцем матеріали, що містили порушення, без ретельної перевірки підписав головний лісничий держпідприємства. 

Це стало підставою для видачі лісорубного квитка та призначення не того виду рубок, який можливий на території з огляду на наявні там насадження.

Загальна сума спричинених державним інтересам збитків становить 10,5 млн грн.

Також встановлюються інші службові особи, які причетні до злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.