Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 тис доларів США за непритягнення до відповідальності – на Хмельниччині викрито двох посадовців поліції (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито начальників двох підрозділів кримінальної поліції Хмельницького районного управління поліції Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейські вимагали 10 тис доларів США у дружини фігуранта кримінальних проваджень. За ці кошти вони обіцяли сприяти у його непритягненні до кримінальної відповідальності.

Після одержання хабара їх затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Викрито посадовців поліції прокурорами за сприяння керівництва Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.